Actueel

Nieuws en actualiteiten

The Year of the Dog

evenementsfoto

Op 16 februari 2018 viert de oosterse wereld het Chinese nieuwjaar, het begin van het Jaar van de Hond. Een mooi moment om een ode te brengen aan onze trouwe viervoeters! lees meer

De expositie The Year of the Dog is dagelijks te zien in de etalage van Galerie Ei. Als je geïnteresseerd bent in een werk kun je vrijblijvend binnenlopen op de openingstijden van de galerie. Dat is naast vrijdag 16 februari iedere zaterdag van 12.00-18.00 uur.

Aan de expositie nemen vijf kunstenaars deel: Edith Brouwer, Merit Koops, Mariska Schomper, Svetlana Tiourina en Judith Zwaan. Zij werken in verschillende technieken en materialen: olieverf en acrylverf op doek, paneel of papier, linoleumsnede en papier-maché. Zij maken ook portretten van honden in opdracht, dus loop gerust binnen om te vragen naar de mogelijkheden.

Kunst in Bedrijf

kunst in bedrijf

Op 21 januari zou Galerie Ei onderdeel zijn van Kunst in bedrijf, een kunstroute voor vrouwelijke ondernemers georganiseerd door Bedrijvige Vrouwen. Helaas gaat de deelname van Galerie Ei wegens ziekte niet door. We bevelen de route wel van harte aan, want de andere locaties zijn even interessant!

We hopen er een volgende keer wel bij te zijn met een presentatie over community art en het werk van Judith Zwaan.

 

The Big Draw in de Baarsjes 2017

Op 28 oktober 2017 organiseerde Galerie Ei voor de derde maal een Big Draw evenement in de buurt. The Big Draw is een tekenfestival dat in het jaar 2000 is begonnen in het Verenigd Koninkrijk en sindsdien ieder jaar in oktober plaatsvindt in steeds meer landen. Grote musea doen er aan mee, maar ook kleinere instellingen en scholen.

Op de website kun je er meer over lezen en fotoverslagen zien van de evenementen in De Baarsjes van 2015, 2016 en 2017.

In november waren de tekeningen van de deelnemers te zien in de galerie.