Food for Thought

26 februari 2011 – 16 april 2011

vooraanzicht

In de kunstgeschiedenis zijn talrijke voorbeelden te vinden van kunstenaars die zich lieten inspireren door voedsel en het eten ervan. Maar ook in de actuele kunst is er aandacht voor eten, smaak, voedsel en de context waarin de productie en consumptie plaatsvindt.

In de filosofie werd door de eeuwen heen door veel grote denkers neergekeken op de lichamelijke geneugten van het eten, alleen de hedonisten keken daar anders tegenaan.

“Men moet er niet zozeer op letten wat men eet, maar met wie men eet.”
(Epicurus 341 v.Chr. – 270 v.Chr.)

Galerie Ei nodigde acht kunstenaars uit deel te nemen aan een expositie met het thema “Eten” en aan te schuiven bij een diner in de galerie waarbij zij onder het genot van meegebrachte spijzen van gedachten zullen wisselen over het leven, de maaltijd en hun werk.

Deelnemende kunstenaars: Nicole Ladrak, Dominique Panhuysen, Jorien Lexke Röling, Mariska Schomper, Esther van Schoten, Svetlana Tiourina, Noek Zwaan, Judith Zwaan.